Select Page

 

Jaanuari viimasel nädalalõpul külastas Eestit Rooma-Katoliku Kiriku apostellik nuntsius, Tema Ekstsellents peapiiskop Petar Rajič. Seekordsel visiidil kohtus Püha Tooli suursaadik Vabariigi Presidendi ning välisministriga.

President Karis kommenteeris kohtumist oma Twitteri kontol, tänades kiriku suhtumisviisi ja palveid seoses olukorraga Ukrainas.
“Suurepärane kohtumine apostelliku nuntsiuse Petar Antun Rajičiga Kadriorus. Saatsin tänusõnu @pontifex tema diplomaatia ja Ukrainaga seotud palvete eest.
Kirikud on Eestis kahel viimasel kriisiaastal avatuks jäänud, aidates rahu otsijaid,” kirjutas president Alar Karis 28. jaanuaril tehtud säutsus.

Välisministeeriumi meedianõunik Kristina Otsa sõnul käsitlesid nuntsius ja välisminister Eva-Maria Liimets omavahelisel kohtumisel kahepoolseid suhted ja pingestunud julgeolekuolukorda Euroopas.

Baltimaade Apostellik Nuntsiatuur sõnas Kolleegiumile antud kommetnaaris, et kohtumised president Karise ja välisminister Liimetsaga tugevdasid Püha Tooli ja Eesti vahelisi sidemeid. Lisades samas, et kohtumiste üksikasjalikum sisu jääb konfidentsiaalseks.

Peapiiskop Rajič pühitses 30. jaanuaril Pühade Apostlite Peetruse ja Pauluse katedraalis Tallinnas ka missa. Oma jutluses viitas ta ristiinimese kohustusele olla vajadusel prohvet oma riigis, oma linnas, oma kogukonnas. Samuti iga kristlase vastutusele kanda rõõmusõnumit Jeesusest Kristusest vankumatu tõetunnetuse ja vaprusega kõikjal, kuhu ta läheb. Sellega vastas nuntsius oma jutluse alguses tõstatatud küsimustele, miks tänapäeval on nii vähe prohveteid või miks tänapäeval ei kostu prohvetite hääl ühiskonnas.

Nuntsius on Püha Tooli esindaja Eestis, Lätis ja Leedus 2019. aastast. Tema alaline residents asub Leedus.

Toimetas Hanno Padar